söndag 20 juli 2014

LÅNGPANNEBULLAR

Långpannebullar är perfekt att baka
nu på sommarn när man inte riktigt
ids att ställa till med bullbak.
Bara svänga ihop degen och hälla ner i en plåt.
Låta jäsa lite och sen skjuts in i ugnen.
Nästa så busenkelt i alla fall.
Och enligt mig är dessa bullar mycket godare
än 'vanliga' bullar. Mycket tack vare den goda fyllningen.

För att baka Långpannebullar behöver du -
 150g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
11 dl vetemjöl som måste mätas för att få den rätta konsistensen 

Till fyllning behöver du - 
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Så här gör du - 
Smält smör och tillsätt mjölk som värms upp till ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt och lite av degvätskan
och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt resten av degspadet samt ägget.
Mät upp mjöl och tillsätt.
Arbeta ihop till en lös deg och häll i en smord långpanna.

Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och klicka ut den på degen.
Man kan trycka små hål i degen innan man klickar ut fyllningen för
att få den att kommer ner lite i degen.
Jäs i 30 minuter och slå under tiden på ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg och strö pärlsocker ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Skär upp i lagom stora bitar och servera.


Långpannebullarna är de bakre i bild.
Framför ser ni de goda nougatrutorna.



1 kommentar:

Therese sa...

Åh nostalgi, bakade långpannebullar ofta förr, nu var det länge sedan, kanske borde baka lite i helgen.... Hoppas din make kan jaga, skrämmande hur branden påverkar så många och så stor yta.... Lämnar en kram och önskar även trevlig helg!