söndag 22 december 2013

Saffranskola


 Du behöver:
 
0,5 g saffran
2 dl strösocker
 2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap
1 msk smör

Så här gör du:

Stöt saffranet med lite av strösockret så att det finfördelas.
Blanda med resten av sockret, sirapen och grädden i en vid kastrull.
Koka upp och låt sedan skjuda på medelvärme till 122-123 grader.
Rör då och då. Rör i smöret.
Häll sedan kolan på en plåt iklädd bakplåtspapper.
När smeten stelnat lite så skär i ca 2 cm stora bitar och 
klä in i smörpapper.






1 kommentar:

Frederica sa...

Så mycket gott du bakar :D
Jag gjorde vit tryffel, men jag gjorde utan den där "konstiga" ingrediensen i som du hade med i ditt recept, och det funkade fint. Rullade bollar och sen dom i kokos :)

Va kul att besökarna ökar!
Tack snälla för dina fina ord om min blogg också ♥

Önskar dej och din familj en riktigt GOD JUL!
Kram Kram