lördag 31 augusti 2013

Hallonpannacottapaj

Hade middagsgäster här en kväll på semestern och
jag tar då
  tillfället i akt och svänger ihop
en smaskig efterrätt.
Svag för efterrätter som jag är. ;)


Hallonpannacottapaj blev det.

Du behöver:
Pajdeg
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
färska bär till garnering

Så här gör du:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform
eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
 
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och 
sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
 
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. 
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
 
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. 
Rör ner cream cheese och purén i grädden. 
Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
 
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller 
tills den har stelnat. Servera med färska bär.



Nomnom!











Inga kommentarer: