Hade middagsgäster här en kväll på semestern och
jag tar då
tillfället i akt och svänger ihop
tillfället i akt och svänger ihop
en smaskig efterrätt.
Svag för efterrätter som jag är. ;)
Hallonpannacottapaj blev det.
Du behöver:
Pajdeg
12 st digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
färska bär till garnering
Så här gör du:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i
botten på en pajform
eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i
kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och
sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré.
Rör ner
cream cheese och purén i grädden.
Vispa till en slät kräm och häll den i
pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller
tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Nomnom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar