måndag 2 augusti 2010

Nu är det endast en vecka kvar av vår gemensamma semester. Jag börjar sedan jobba och M är pappaledig till Hugo börjar på dagis.
Det är blandade känslor om att börja jobba igen. Med tanke på att ja varit hemma ca 1 år och 4 månader ska det bli skönt att få komma tillbaka till arbetslivet, samtidigt ser jag tillbaka och tänker på hur bra det varit att vara hemma. 1½ månad innan förlossning, försommar, höggravid och spänning. Första tiden hemma med bebis, allting så nytt. Kanonsommar, minns att jag mest satt i skuggan och ammade. Hösten passerade lika fort som den kom och vilken vinter det blev, en riktigt vinter. Den verkade aldrig vilja ta slut.
Efter jag slutade amma i början av juni blev Hugo som en annan människa. Han blev gladare, mer nöjd med tillvaron men samtidigt kunde han vara mycket krävande och vilja vara nära. Men ändå så mycket lättare. Det har blivit många lekdagar hemma men även dagar när vi varit ute på äventyr. Och vilka underbara mammor och barn vi fått lära känna!

Nu känner jag att jag behöver komma hemifrån och få längta efter min familj. Jag vet att det är nyttigt. Så ska det även bli skönt att ensam behöva ta hand om hushållet. Det är verkligen ingen rolig uppgift.
Jag är positivt laddad inför att börja jobba. Kanske för att jag hoppas vi kommer kunna få flera barn och möjlighet till att vara mammaledig igen.
Kanske även för att jag kommer byta jobb. Spännande med en ny arbetsgivare och nya jobbarkompisar. Kommer även börja jobba med mina föräldrar ett par dagar i veckan vilket jag ser fram emot .
Vi har även ganska många föräldaradagar kvar att ta ut. Tänkte kanske ta lite extra ledigt runt jul och även skönt att veta att man kan ta någon dag och någon där när det är något speciellt man vill göra.
Så sista veckan nu gäller det att njuta. Hoppas på några dagar med fint väder så vi kan åka på sjön. Så hoppas vi hårt på att huset blir sålt. Det skulle verkligen göra ALLT!

1 kommentar:

Eva - Kakkakaffe sa...

Du låter positiv och förväntansfull. Det är ett bra tecken!=)