söndag 21 mars 2010

Tacopaj

Fredagens middag.



2 dl vetemjöl
100 gram smör
1,6 dl vatten
400 gram nötfärs
margarin
1 påse Old El Paso Spice Mix for Tacos
1,5 msk Old El Paso Jalapeños, hackade
2 dl crème fraiche paprika & chili
3 st tomater
150 gram cheddarost
1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Lätt som en plätt och jättegott!

Inga kommentarer: