Gjorde ugnsbakad lax med lime och tomat i söndags. Dock var jag så hungrig att jag glömde ta bilder. Riktigt gott var det iaf.
Är egentligen räknat till 4 portioner med 4 bitar lax äter vi lätt jag och M. Hugo räknas knappt eftersom han är så liten i maten.
Du behöver
900g potatis
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2dl crème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda crème fraiche med rivet skal av lime (jag pressade ut lite saft också) Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innetemperaturen är 56 grader.
Skala, kärna ur och skör gurkan i grova tärningar. Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med gurksallad och potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar