Fisksoppa med aioli
Du behöver:
400 g torsk, 1 L vatten, 2 fikbuljongtärningar, 2 gula lökar, 2 morötter
1 squash, 1 tsk salt, 1 pkt saffran, 1 dl grädde.
Till aiolin: 2 dl majonnäs, 2 vitlöksklyftor. (jag har även i lite sambal olek)
Så här gör du:
Skala lök morötter och squash. Dela i mindre biter . Koka upp vatten och buljong och lägg ner alla grönsaker. Puttra på låg värme ca 10-15 min.
Mixa sedan till en slät soppa med stavmixer. Blanda ner salt, saffran och grädde. Rör runt och smaka av.
Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Småputtra i ca 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
Blanda majonnäs med pressad vitlök. Servera gärna med bröd.
Tips är att man kan blanda i både räkor, musslor och/eller annan fisk vilket jag tycker man ska göra.
Man kan även byta ut saffran mot curry.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar