torsdag 26 januari 2012


Fisksoppa med aioli


Du behöver:

400 g torsk, 1 L vatten, 2 fikbuljongtärningar, 2 gula lökar, 2 morötter

1 squash, 1 tsk salt, 1 pkt saffran, 1 dl grädde.

Till aiolin: 2 dl majonnäs, 2 vitlöksklyftor. (jag har även i lite sambal olek)


Så här gör du:

Skala lök morötter och squash. Dela i mindre biter . Koka upp vatten och buljong och lägg ner alla grönsaker. Puttra på låg värme ca 10-15 min.

Mixa sedan till en slät soppa med stavmixer. Blanda ner salt, saffran och grädde. Rör runt och smaka av.

Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Småputtra i ca 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.


Blanda majonnäs med pressad vitlök. Servera gärna med bröd.

Tips är att man kan blanda i både räkor, musslor och/eller annan fisk vilket jag tycker man ska göra.

Man kan även byta ut saffran mot curry.

Inga kommentarer: