torsdag 25 juli 2013

Frosen key lime pie




Gjorde en riktigt smarrig efterrätt då vi var uppe hos svärisarna
 i roslagen i helgen som var.
Frosen key lime pie. 
Någon ni måste testa nu i sommarvärmen.

För 4-6 portioner behöver du
1 äggvita
1½ dl vispgrädde
100 g cream cheese
1 äggula
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosgrädde (går även att använda de feta översta lagret i en burk kokosmjölk.)
Finrivet skal och saft av en lime
6 st digestivekex

Vid servering behöver du
½-1 dl kokosflingor
finrivet skal av en lime
1 dl vispad grädde till spritsning

Gör så här
Vispa äggvitan till ett fast skum. Vispa upp grädden lätt.
Lägg färskost, äggula, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa med
elvisp till en jämn smet.
Skeda ur en dl kokosgrädde ur burken. Vänd ner detta i färskosten med grädden,
limeskal och saft. Vänd sist ner äggvitan i smeten.
Krossa digestiven grovt. Varva smulor och smet i portionsglas.

Ställ in i frysen minst 4 timmar.

Tina ca 10 min innan servering. Garnera med en klick 
spritsad grädde, kokos och limeskal.


1 kommentar:

Familjen R sa...

Hej i värmen!
Vilket annorlunda recept, detta måste jag prova. För om man tar bort digestivekexen (som inte är så tillåtna om man äter gi/lchf) och byter ut sockret mot stevia, så kan man ju faktiskt äta denna med gått samvete. Ska prova den i helgen.

Hoppas ni har långa sköna dagar ute till havs nu när vädret är galet bra!
Kram