Tomat och Paprikasoppa.
För 4 personer.
Fräs 1 hackad gul lök och 180 g inlagd, strimlad paprika i 1 msk olivolja ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt 2 burkar à 400 g krossade tomater, 1 liter hönsbuljong, 1 tsk oregano, 1 tsk socker och 3 dl risoni. Koka under lock tills pastan är klar. Mixa 1 kruka basilika, 1 skalad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja, 1 msk vatten och 1 krm salt. Riv ner 125 g mozzarella i soppan. Ringla över basilikaoljan och bjud med bröd.
För 4 personer.
Fräs 1 hackad gul lök och 180 g inlagd, strimlad paprika i 1 msk olivolja ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt 2 burkar à 400 g krossade tomater, 1 liter hönsbuljong, 1 tsk oregano, 1 tsk socker och 3 dl risoni. Koka under lock tills pastan är klar. Mixa 1 kruka basilika, 1 skalad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja, 1 msk vatten och 1 krm salt. Riv ner 125 g mozzarella i soppan. Ringla över basilikaoljan och bjud med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar