Hokifilé med dillsås och morötter.
520g hokifilé
900g potatis
3 morötter
65g bladspenat
1 citron
Salt & peppar
Sås
1 msk majsstärkelse
2 dl hönsbuljong
2½ dl matgrädde
1 msk dillfrö
Tina fisken. Tvätta och skala potatisen. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen de sista minuterna. Låt rotfrukterna rinna av och vänd sedan i spenaten.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Skär halva citronen i skivor och lägg ovanpå fisken. Stek i ugnen 15 minuter på 200grader.
Häll buljongen och grädden i en kastrull. Vispa i majsstärkelse och koka upp under omrörning. Tillsätt dillfrön och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera fisken med sås, potatis, morötter och spenat.
520g hokifilé
900g potatis
3 morötter
65g bladspenat
1 citron
Salt & peppar
Sås
1 msk majsstärkelse
2 dl hönsbuljong
2½ dl matgrädde
1 msk dillfrö
Tina fisken. Tvätta och skala potatisen. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen de sista minuterna. Låt rotfrukterna rinna av och vänd sedan i spenaten.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Skär halva citronen i skivor och lägg ovanpå fisken. Stek i ugnen 15 minuter på 200grader.
Häll buljongen och grädden i en kastrull. Vispa i majsstärkelse och koka upp under omrörning. Tillsätt dillfrön och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera fisken med sås, potatis, morötter och spenat.
Hugo tyckte om
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar