onsdag 20 april 2011



Åt en jättegod fiskgryta häromkvällen. Lätt och billigt att göra. Hittade receptet i Icabladet, billiga veckan. 15kr/port. Receptet är räknat på 4 personer med jag tippar på att det max räcker till 3.



Du behöver

600g hoki el torsk
1 liten purjolök
4 tomater
1 msk smör el margarin
2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
salt och peppar
½ dl skuren dill

Så här gör du

Tina fisken om den är fryst. Skär den i stora tärningar. Ansa och skiva purjolöken och skär tomaterna i bitar.

Fräs purjolök i matfett, tillsätt buljong och grädde och koka upp. Lägg ner fisken och strö över salt och peppar. Låt skjuda några minuter. Lägg ner tomaterna och rör försiktigt ner dillen. Servera med pressad potatis.
M kokade potatis som han skar i tärningar och blandade i när allt var klart.



När vi åt fiskgryta åt Hugo fiskpinnar. Han tycker bäst om fiskpinnar och panerad fisk. Inte sån fisk som vi lagar.




Puss och Kram

Inga kommentarer: